Кичури от косата на Кърт Кобейн отиват на търг


Шест кичура от косата на Кърт Кобейн са пуснати в продажба като част от удивителен музикален търг, съобщи „Контактмюзик“.

Русите букли на покойната легенда на „Нирвана“ се продават онлайн на сайта на Amazing Music Auction. Твърди се, че косата е запазена от турнето на групата „Grunge“ през 1989 г. Теса Озбърн е предоставила кичурите след смъртта на музиканта от самоубийство през 1994 г., които тя лично е отрязала в Бирмингам, Англия. Началната оферта за уникалния експонат е 2500 щатски долара.

Миналата година акустичната китара на Кърт от емблематичния концерт на „Нирвана“ от 1993 г. „MTV Unplugged in New York“ беше продадена за рекордните 6 милиона долара на търг.

Жилетка, собственост на Кърт, също беше продадена на търг през 2019 г. за 334 000 долара. Музикалната икона носеше дрехата по време на концерта на групата „Unplugged“. Артикулът се продаде в Ню Йорк и се казва, че е най-скъпият пуловер, продаван някога на търг. Според Дарън Жулиен, президентът на аукциона Жулиен, изгорената от цигари жилетка е "свещеният Граал на всички дрехи, които Кърт някога е носил".