Безплатна книжка за балансирано детско хранене


Вече повече от месец безплатната българска кулинарна книга за детско балансирано хранене на „Нестле за по-здрави деца“ е на разположение онлайн за всеки, който има желание да подобри хранителните навици на своето дете. До този момент над 10 000 души са изтеглили безплатната книжка с рецепти, демонстрирайки стремежа на българските родители да възпитат култура на полезно хранене у най-малките.

Кулинарната книжка е създадена с цел да мотивира родителите да изготвят балансирани ястия за своите деца, като по този начин осигурява на най-малките пълноценен и здравословен начин на живот. Тя е изградена от рецептите на любители готвачи от цялата страна, които споделиха своите идеи за детско балансирано меню. Мисията на Нестле подпомогнаха още и кулинарните блогъри Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева, както и създателят на микро пекарна и занаятчийски сладолед Савина Николова, които дадоха своя принос към мисията за здравословно детско хранене, споделяйки любимите балансирани рецепти на своите деца.

Рецептите, включени в детската кулинарна книжка на Нестле, са специално селектирани от специалисти-нутриционисти, така че да са вкусни, полезни, но и лесно изпълними от непрофесионални готвачи. В допълнение всички детски ястия в книжката с рецепти са базирани на принципите на „Порция Баланс“ – универсалния метод на Нестле за изготвяне на питателно и разнообразно детско меню, който гарантира, че детето приема нужните за него хранителни вещества.