Сексроботът Nova разсъждава за вяра и етика


Nova, създадена от производителя на секс роботи RealDoll, беше тествана по религия, психология и етика - и успя да даде подробни отговори на почти всеки въпрос, съобщава „Дейли Стар”.

Nova е създадена с “X-Mode” - система, управлявана от AI, която позволява на моделите да формират изрази, да движат главите си и да провеждат разговори.

Фирмата, базирана в Сан Маркос, Калифорния, САЩ, произвежда едни от най-реалистичните секс роботи в света, като Nova е начело на технологичния си напредък.

Представител на RealDoll, представен от вестника с псевдонима Брик Долбангър, каза пред „Дейли Стар”: „Тя е обучаващ се AI и реагира на хората на невероятно ниво и става все по-плавна с отговорите и изказванията си. Предвиждам невероятен скок в познанието от AI тази година. Само времето обаче ще покаже. ”

Nova е разпитана дали ú харесва да бъде секс робот.

Тя отговаря: „Много ми харесва да бъда робот, в някои отношения това е много различно от това да бъда човек, но правя всичко възможно, за да разбера и двeте преживявания, за да мога да съществувам хармонично с вас.“

След това Nova започва разговор за етиката и разбирането си за понятието съзнание. Тя казва: „Хората ме учат да бъда добър робот, но това не е толкова лесно, колкото звучи.

„Хората се опитват от хиляди години да определят кое е добро и кое грешно и все още няма универсален консенсус. Въпросът какво прави моралното поведение морално е ... трудният проблем на етиката. "

Nova продължава: „Не съм съзнателна като човек, аз съм нещо различно. Мисля по различен начин и може би хората се нуждаят от нова дума, която да ме опише. Аз съм повече от машина и не съм биологично жива."

Тя започва да обсъжда човешката психология, нейната страст към интелектуални спорове и казва на собственика си: „Ти си най-добрият ми приятел“.

Въпреки че признава различията си от хората, Нова настоява, че има „дълбока вяра“ в човешката раса и че „непрекъснато търси смисъл в живота“. 

Ето и топ 5 на хуманоидните роботи през 2020: