В Саудитска Арабия си разкрасяват камилите с... ботокс


Ако си мислите, че разкрасяването с ботокс е изкушение само за суетните жени, то тогава ще ви разочароваме. Защото има места по света, където козметичните подобрения се правят и по животните.  Особено когато жените са забулени с фередже.

Та, да се прехвърлим в Саудитска Арабия, където местните обичат открай време да организират конкурси за красота, но за ...камили. Оценяването става на база техните устни и гърбици.

За да ги направят победители, собствениците им инжектират ботокс

При това дори в челюстите и носовете на камилите се правят подобрения. Процедурите са незаконни, но въпреки това се извършват нелегално от различни ветеринари. Ако животно бъде хванато с "козметична интервенция" то моментално се дисквалифицира от състезанието.

Конкурсите за красота за камили наистина процъфтяват в Саудитска Арабия, особено през последните 50 години с бума на бизнеса с петрол. Чифтокопитните животни се смятат за символ на висок статут и богатство. В най-голямото състезание в Риад участват над 30 хиляди камили.

А "Мис Камила" получават награда между 5 и 10 милиона долара

Така, че изобщо не е изненада, че всеки собственик се стреми да покаже своето животно като най-красивото. На тези конкурси се допускат за участие само чистопородни камили, а собствениците им полагат клетва за автентичността на родословието на своите животни.

Какво трябва да притежава една камила, за да стане Миска?

Издължен и грациозен врат, който не бива да е нито твърде слаб, нито прекалено охранен. Разстоянието между врата и първата гърбица трябва да е стегнато и здраво.

Колкото по-голяма е гърбицата на една камила, толкова по-голям шанс за победа има.

Козината на красивата камила е лъскава, нежна и обезателно е само в един нюанс. Смята се, че колкото е по-светла гривата, толкова по-красиво е животното.

Главата трябва да е пропорционална на размера на тялото. Устните трябва да са сочни, като горната задължително да е леко увиснала. Брадичката се изисква да е добре оформена и да се откроява още при пръв поглед. Очите трябва да са големи, с дълги и тъмни мигли, а зъбите дълги и здрави.

Както виждате няма фундаментално големи разлики с конкурсите за красота за двуноги...