Сезонът на супите! Ето някои вкусните идеи от различни места по света


Супата се счита за толкова старо ястие, колкото е историята на кулинарията. Във времената, когато храната е била оскъдна, а съставките са били трудно набавяни, тя е била бърз и евтин начин за засищане.

По-течен вариант на овесената каша се счита за първоизточника на супата. Зърнените култури, освобождават нишесте и помагат тя да се сгъсти. Историците смятат, че първите супи са започнали да се сервират през 18-ти век, в обществени заведения в Париж. Всяка култура има собствена вариация на супите, като се използват различни продукти.

Ето и кои са най-популярните и вкусни супи по света

Испания

Традиционната испанска супа се нарича гаспачо и представлява студена доматена супа.

Русия

Най-известната руска супа е борш. Разпространено е, че Украйна е страната, от която произлиза боршът, но тази супа е популярна и в други страни. В Русия се приготвя от цвекло, месо и зеле.

Италия

Минестроне е най-популярната супа в Италия. По оригинална рецепта тя е топла и се прави само от различни видове зеленчуци, но на много меса добавят към нея и паста за по-голяма хранителна стойност.

България 

В нашата родина най-консумираната супа е пилешката, шкембе и тараторът. Студената млечна супа се смята за един от символите на България.

Тайланд

Най-популярната супа е пилешката, която е гарнирана с нискомаслено кокосово мляко.

Франция

Ако сте планирали пътуване до Франция, то със сигурност трябва да опитате френската лучена супа.

Виетнам

Традиционната виетнамска супа, се прави от остатъци свинско месо, царевица и други зеленчуци.

Гърция

Най-известната супа е лимонената. Тя се прави от сварено пиле, цели парчета лимони и копър.