Сериалът „Watchmen“ триумфира с 11 награди „Еми“


Сериалът „Watchmen”("Стражи"), в който супергерои се борят с расизма в САЩ, триумфира на наградите „Еми“ в неделя, когато звездите бяха „на живо“ в празната зала на Лос Анджелис тиатър за първата церемония в ерата на коронавируса.

"Succession" пак на НВО спечели в категорията драма, докато канадският хит "Schitt's Creek" буквално помете комедийните награди. С това отличие беше открита необичайната виртуална церемония от ерата на пандемията за връчване на престижните награди, предавана по ABC.

Комедията за привилегировано семейство, принудено да живее в пропаднал мотел, не успя да спечели нито една номинация през първите си сезони, но се превърна в хит, след като се излъчи по Netflix.

С четири победи в големи категории, „Watchmen”(”Стражи“) събраха общо 11 награди „Еми“ - еквивалент на телевизионния Оскар.

Съчетанието на супергерои социопати и политическа сатира, базирано на новела от 1980-те, спечели възторжени отзиви от критици и публика.

Създателите му посветиха победата си на афро-американски жертви на клането в Тулса през 1921 година.

"Единственият начин да потушим пожарите е да се борим заедно", каза шоумът Деймън Линделоф.

"Историята е мистерия - тя е разбита на милион части от пъзела. Знаем, че намирането им ще носи болка. Понякога с причиняването на такава болка може би дори се възползваме от това", добави Линделоф, който е бял.

Сериалът, който дебютира миналата година, изобразява превъзходството на белите, полицейската жестокост и скандали заради носенето на маски - всички теми на силно поляризиран национален дебат, докато САЩ се готвят за президентските избори през ноември.

„Имайте план за гласуване“, каза звездата на шоуто Реджина Кинг, когато прие наградата си.