Лесен чийзкейк с пресни кайсии


 

Лятото е идеалното време да си приготвим чийзкейк. Още повече, че сега и сезона на пресните кайсии, които в комбинация със леко соленото сирене имат чудесен вкус. Рецептата не изисква печене.

Необходими продукти:

  • маслени бисквити за блата
  • 100 грама разтопено масло
  • 500 грама добре узрели кайсии
  • 600 грама крема сирене
  • 1 ч. чаша захар или друг подсладител по вкус
  • 50 грама нектар от кайсии
  • ванилия
  • желатин

Начин на приготвяне:

Смелете бисквитите в блендер и ги смесете с разтопеното масло. Така полученото меко тесто разстелете върху дъното на форма, покрито с хартия за печене и притиснете. Оставете в хладилника за час, за да стегне.

През това време разбийте с мискер сиренето и добавете в него захарта. Бъркайте докато тя се разтопи в него. Разтопете желатина и го смесете с 1/3 от кайсиите, които предварително сте нарязали на дребно. Към тях добавете и кайсиевия нектар.

Последователно изсипете крема сиренето и получената кайсиева смес върху блата, като при всяка стъпка оставяйте за 30 минути в хладилника отделните блатове. Върху най-горния декорирайте с половинки кайсии или по-едри резенчета. Така готовата торта оставете за да стегне желатина, след което е готова за хапване.

Добър апетит!