Кога се украсява коледната елха и дома според традициите


В голяма част от християнския свят, от към католическата част, официалното позволение да започне коледната декорация се слага със започването на Адвент – първата неделя на декември. Очакването и подготовката за Рождеството започва тогава, логично е декорацията да е част от подготовката.

В православния свят дойде ли Никулден идва и вашето време да се развихрите. Вече имате зелена светлина за коледната украса с всичките й лампички, топки и гирлянди.

В Америка нещата стоят дори още по-така. В Америка, денят след Денят на благодарността, който се отбелязва на четвъртия четвъртък от ноември, се счита за начало на коледните седмици. В голяма част от американските домове, елхата и домът са коледно украсени, още за Деня на благодарността.

Днес, предвид огромните суми, които се харчат за елхи и декорации за тях всяка година, на човек много му се ще да се порадва по-дълго време на похарчените си пари.

Най-подходящият ден за свалянето на коледната украса е 6 януари. А ако още не можеш да се разделиш със зимата към тази дата, може да махнеш само коледните декорации, а да оставиш зимните до 2 февруари.