Как да си направим удобно и уютно кътче за четене


В хаотичното време, в което живеем става все по трудно да си откраднем 30 минути за себе си, в които да се отдадем на релакс и четене на интересна книга например. Затова личното време трябва да стане приоритет в живота на всеки и един от начините да се "самопринудим" да си почиваме е като си създадем нужната за това обстановка.

Казват, че любителите на книги могат да четат навсякъде. Но, колко по-хубаво би било ако в дома си имат специално местенце, в което да седнат спокойно и да се насладят на някоя новела или новия брой на любимото списание. Затова ви предлагаме няколко малки идеи, които да ви помогнат да си създадете такова място у дома.

Преди всичко си намерете удобно място за сядане - кресло или диван. Към него пригодете малка табуретка, която тапицирайте в любимите си десени. Така когато четете ще може да си отпуснете краката на нея за максимална релаксация. 

Върху креслото сложете няколко меки възглавнички, които ще помогнат тялото ви да заеме по-ергономична поза. Освен това на облегалката сложете одеало от приятна материя, за да знаете, че ако ви захладнее няма нужда да ставате.

Задължително пригодете към къта си за четене и малка масичка, която е най-добре да е на нивото ви докато сте седнали. На нея дръжте любимите си книги и списания, за да имат бърз и лесен достъп до тях. Освен това на нея може да си слагате очилата и любимата напитка. А, защо и не някое красиво цвете?

Хубаво би било също така около мястото за сядане да сложите няколко растения, които ще ви създават приятно усещане за спокойствие докато се наслаждавате на приятното четиво. И не забравяйте осветлението - то е най-важно за четенето!