Идеи за двора: естествени зелени огради


Зелената ограда прави дома ви уютен и прохладен. Тя е добра идея да бъдете в хармония с природата, а не да наливате бетон, дъски и желязо. Ето някои идеи за жив плет.

Лози

Терминът, в широк смисъл, се отнася до всяко растение, което влачи. В тесния смисъл на думата се отнася до лозите, докато други подобни растения и просто се наричат “влечащи”. Лозите са идеални за вътрешни дворове и перголи. Използвайте лозите за покриване на оградите и да придадете на външните пространства свеж вид. Можете да ги смесвате с цъфтящи растения за един още по-красив естетичен резултат.

идеи за двора

Бамбук

Бамбукът е многогодишно вечнозелено растение, а гигантския бамбук е всъщност най-големият член на семейството треви. Той е част от най-бързо растящите растения в света, а някои видове могат да порастат за ден. Бамбукът е също много гъвкав, като се използва като строителен материал, източник на храна и декоративен материал. Можете да се възползвате от бързия му темп на растеж, за да създадете една прекрасна ограда.

идеи за двора

идеи за двора

идеи за двора

Туя

Това е друг вид иглолистни дървета от семейство Кипарисови. Те са известни и като кедри. Те растат от 3 до 60m височина и са с червеникаво-кафява кора. Те имат плоски издънки и листата им са мащабни, с изключение на младите фиданки, които имат игловидни листа. Използват се като декоративни дървета и може да образуват бариери ако са разположени една до друга.

идеи за двора

Ето и още идеи.