Ароматизирайте банята си с евкалипт


Евкалиптът е вечно зелен храст, който се отглежда предимно в Австралия и Нова Гвинея. Бил е използван от аборигените за различни лечебни цели, освен това е любима храна на симпатичните мечета коала.

Днес обаче е особено популярно ароматните клонки да се окачват в банята.

Евкалиптът има антибактериално и антисептично действие. Естественият му силен аромат се използва за лечение на различни респираторни проблеми. Също така се смята, че намалява нивата на стреса и тревожността и помага да се чувстваме спокойни и помага да релаксираме.

Но, защо да го окачваме на душа?

Маслото от евкалипт често се добавя към овлажнители и дифузери за въздух. В Австралия пък го слагат директно върху челото на хората, страдащи от висока температура. Ако го окачите във вашата баня, благодарение на горещината и парата от душа растението ще започне да изпуска своите ароматни масла. Това ще изпълни помещението с приятен и успокояващ мирис.

Освен това банята ви ще изглежда много по-стилна и евкалипта ще внесе свежест в това иначе скучно помещение на дома ви.

Как да го направите

Купете си няколко стръкчета евкалипт и ги вържете заедно на клонка с ластик. След това ги закрепете зад стойката на душа. Не бива обаче да попадат директно под струята на водата. Остава ви само да се насладите на приятния аромат.