Нетрадиционни работни места


Имате ли съмнения дали имате работата, за която винаги сте мечтали? Да седите пред компютъра изобщо не Ви мотивира? Имате ли съмнения относно това, което бихте искали да правите? Ако търсите работа или сте уморени от тази, която имате сега, ние ви показваме някои алтернативи за работа, които не само ще разширят кръгозора Ви, но и ще Ви впечатлят, когато Ви платят за това, съобщава ежедневникът "Ту отро диарио".

Професионален гушкач

Има компании, които плащат на служителите си над 150 евро за осем часа работа, посвещавайки се на прегръщане с хора. Внимание! Тази работа не е свързана с нещо сексуално а по-скоро е терапия за онези хора, които имат „дефицит на привързаност“, като по този начин доказва, че не са сами и им помага в много случаи да преодолеят някакъв вид посттравматичен стрес .

При самостоятелно заетите лица тяхното финансово обезщетение е повече от двойно, в зависимост от клиентелата, която имат, те могат да печелят 500 евро на ден. Освен това не е работа, при която се нуждаете от предишна квалификация, просто не трябва да се страхувате от близък контакт.

Тест за легло

Можете ли да си представите да ходите на работа, а вашата работа да е да спите? Този работен ден започва в 10 сутринта и завършва в 6 следобед. През това време служителят лежи на легло, разположено в средата на магазин, където се продава продукта. След пробуждането работниците трябва да напишат своя опит в блог в зависимост от това дали съня им е бил задоволителен или не.

Въпреки че тази мечтана работа може да изглежда луда, тя е по-често срещана работа, отколкото изглежда, поне в САЩ. Средната заплата за тази работа е 1300 евро на месец и единственото изискване е: да имаш дълбок сън.

Дегустатор на лакомства

Ако сте запалени по сладкото, това може да е идеалната работа за вас. Конкурса за мястото се състои в това да дадете вашето мнение или да предложите подобрения на лакомствата, които трябва да помиришете и вкусите. Обикновено тези, които са избрани за тези позиции, са деца, въпреки че по-късно възрастните са тези, които след съставяне на мненията си изготвят докладите.

През 2009 г. 12-годишно момче на име Хари Уилшър опитвал тайните рецепти и нови вкусове на различни компании за бонбони. Момчето получава работата, след като печели състезание от британската компания „Swizzels Matlow“. Три хиляди деца се включват в състезанието, само едно може да бъде победител. Хари нямал много шанс, но съдиите били впечатлени да видят как малкото момче описва вкуса на „Dumstick lolly“ (любимото му лакомство) и решили да го наемат.

Тест за водни пързалки

Пътувайки по света, тествайки водни пързалки, това е дело на Томи Линч. Този човек има това, което се смята за най-добрата работа в света. Работата се състои в пътуване през различните водни паркове и тестване на пързалките им, за да се провери скоростта, височината, водния поток, безопасността на атракцията или нивото на забавление.

Благодарение на ролята на тези работници, атракциите на водните паркове са по-безопасни. Заплатата е около 25 000 евро на месец и за да получи работата, освен че желае да пътува в чужбина за период от половин година, посещавайки водни паркове на всички континенти на планетата, кандидатът трябва да участва в конкурс, в който победителят ще бъде избран за позицията.

Тест за тоалетна хартия

Изглежда глупаво, нали? Но истината е, че за тази позиция трябва да имате много добре развити сетива, особено обоняние и допир. Компаниите, посветени на този сектор, знаят значението на тези тестери в него, тъй като те отговарят за тестването и оценката на новите ролки хартия, които ще пуснат на пазара. Заплатата ще варира между 27 000 и 44 000 евро годишно.

Жив манекен

Можете ли да си представите да сте вътре в витрина с бална рокля, пижама или бански? Тази работа съществува, въпреки че е доста изтощителна, тъй като да си напълно неподвижен все още изисква не само голямо търпение, но и добра физическа форма.

Въпреки че не изглежда като лесна позиция, заплатата варира между 100 евро на час и ако работите за призната марка, можете да печелите до 1000 евро на ден. Това не е работа за всички, но ако смятате, че можете да бъдете жив манекен, може би тази работа е точно за теб.

Дегустатор на храна за домашни любимци

Хората обичат да дегустират деликатеси ... но би ли искал всеки да опита животинска храна? Наличието на някой, който е в състояние да опита от храната, която даваме на нашите домашни любимци, се превръща в незаменима позиция за много марки, които се нуждаят от дегустатор на своите продукти, който оценява спазването на определени стандарти за качество.

За целта избраните трябва да помиришат и вкусят храната, въпреки че не са длъжни да я поглъщат и след като бъдат тествани, могат да я изплюят. Представена по този начин, работата може да не привлече вниманието ви, но може би заплатата от 40 000 евро годишно я прави по-привлекателна.