Най-красив мъж за 2020 е ютюб звезда


Най-красивият мъж в света през 2020 г. не е актьор, нито модел, нито футболист, а инфлуенсър, а не просто кой да е: Феликс Келберг, известен като PewDiePie, ютюбър с най-много абонати на планетата (не по-малко от 108 милиони).

В популярния списък, който платформата TC Candler, в сътрудничество с The Independent Critics, публикува ежегодно, 31-годишният швед успя да отстрани „тежката артилерия“ като Крис Хемсуърт, който е на трето място, турската звезда Джан Яман, който развихря страстите, но е на 25-то място или Дейвид Бекъм, 26-ти в класацията.

Келберг вече има опит да се „промъкне“ в престижни международни класации, като 100-те най-влиятелни хора в света на списание „Тайм“ и няколко за най-богатите в света. Признанието му за най-красив, обаче изненада социалните мрежи, но и самия него. Той прие признанието с чувство за хумор и публикува видеоклип, в който се обръща към своите „противници“ и в който казва, смеейки се, че „те не са достатъчно красиви“.

Колко печелят ютюбърите, които имат повече от един милион посещения? По-малко, отколкото си мислите ...

20-те съдии, които са част от TC Candler, съставят своите списъци въз основа на вкусовете на общественото мнение в различните държави и въпреки че се фокусират върху най-красивите лица (както мъже, така и жени), те вземат предвид и други качества на кандидатите. „Това не е състезание за популярност“, обясняват от уебсайта на TC Candler и The Independent Critics. „Не става въпрос за най-секси тялото или най-известната знаменитост“ и следователно „естетическото съвършенство е само един от критериите“. Те вземат предвид и други: „Грация, елегантност, оригиналност, дързост, страст, класа, лекота, радост, надежда, обещание ... всички са олицетворени в красиво лице“.

Тази година Кристиано Роналдо е последният в списъка, който включва още Дуейн Джонсън, „Скалата“ (на 84-а позиция), Крис Евънс (на 79-а), Киану Рийвс (на 98-а) и двама испанци: Марио Касас (на 93-то място) и Пабло Алборан (на 73-то).

По отношение на женските лица, най-красивата жена на 2020 г. според TC Candler е 19-годишният израелски модел и актриса Яел Шелбия, която е и една от най- влиятелните в страната си, с повече от милион последователи в Инстаграм.