Коя е най-скъпо продадената кола на търг в интернет?


Един от най-впечатляващите модели на Ferrari – Enzo, от който са произведени само 400 бройки, стана най-скъпият автомобил, продаден на търг в интернет. Сделката беше осъществена от аукционната съща RM Sotheby's, като купувачът плати доста сериозна сума – 2 640 000 долара.

В историята си RM Sotheby's преди това имаше друга много изгодна сделка с Ferrari Enzo, за чиято финална версия бяха платени 6,05 млн. долара. Тогава обаче търгът бе явен, а сега надаването се проведе в онлайн-аукцион и записа нов рекорд.

Автомобилът, за който бяха платени 2,64 млн. долара, е с редките за модела двуцветни състезателни седалки, като е произведен през 2003 г. За 17 години неговата стойност се е увеличила 4 пъти – като на суперколата е струвала 652 830 долара.

Движението на Ferrari Enzo става с бензинов атмосферен 6,0-литров двигател, който развива мощност от 651 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 350 км/ч. Продадената кола е в отлично състояние, като явно е добре поддържана. Единственият проблем са няколко драскотини по каросерията, но те лесно може да бъдат отстранени.